pondelok 15. júla 2013

Some tips: how to make polyvore doll

Zbožňujem tieto bábiky vytvorené v polyvore. Sú to naozajstné majstrovské dielka. Na youtube je niekoľko tutorialov, kde tieto umelkyne ponúkajú perfektné návody ako začať a stať sa profesionálkou :) Po pozretí niekoľkých tutorialov som sa rozhodla podeliť sa o získané informácie.

Na začiatok je dobré inšpirovať sa. Zadajte si do polyvoru hotové dolls a pozriete si práce skúsenejších kolegýň. ucelíte si tak, aký štýl sa vám páči a čo by ste na začiatok chceli dosiahnuť. Neskôr si určite vytvoríte vlastný štýl. Ak narazíte na bábiky, ktoré sa vám páčia, nezabudnite sa pozrieť na zoznam prvkov, ktoré boli pri tvorbe použité.

Potom sa môžete dať do hľadania. Celá práca s polyvorom je skôr taká objaviteľská. Nikdy neviete, čo nakoniec vytvoríte :D a to sa mi páči.

Vráťme sa k postupu.
V prvom rade si potrebujete nájsť hlavný obrázok postavy, ktorý bude pri tvorbe bábiky kľúčový a často určuje celkovú náladu obrázku. Nájdite si taký obrázok, kde je, buď polovica tela (musí mať ruky- potom je to ťažšie) alebo celej postavy. Najlepšie je, ak je obrátená smerom k vám, lepšie sa na ňu potom hľadá oblečenie. Hľadať môžete pod heslami: model, people and print, doll, woman, ... .
Obrázok postavy odporúčajú slečny orezávať po viac kusoch. Je to dobré, keď chcete pridávať viac vrstiev. Jednoducho si obrázok skopírujete a orežete iba požadovanú časť. Pravdepodobne je to dobré aj preto, že si napr. ruku môžete orezať detailnejšie ako, keď orezávate celý model.

Potom budete potrebovať oblečenie, ak nie ste spokojné s tým, čo má postava na sebe alebo jej niečo chýba. Ak potrebujete nohy zadáte: legs, shoes alebo pantyhose.

Keď máte postavu hotovú. Môžete pracovať na pozadí. Nazbierajte si rôzne pozadia, pod heslami: photoshop, backgrounds, flowers,.... možností je nekonečné množstvo, záleží len na vašom vkuse. Obrázky môžete sťahovať aj priamo zo stránok (ak si nastavíte polyvore do bookmarks toolbar) alebo zo svojho pinterestu.

Nakoniec sa pridávajú tiene: effects and textures, ktoré obrázku dodávajú realistickejší vzhľad. A po pár hodinách môžete obrázok zverejniť. Naozaj nevtipkujem, je to náročná práca, ak to nechcete odfláknuť.

Tieto dve videá ma inšpirovali k tvoreniu. Pozrite si. :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára