utorok 14. júna 2016

"Mňam" ovocná bublanina

Opäť sa blíži leto a jahodová sezóna je v plnom prúde. Okrem vášnivého pojedania priamo z koreňa sa dajú v kuchyni využiť do čohokoľvek. Tento rok som okrem tradičných receptov našla jeden dávno zabudnutý na perfektnú a rýchlu ovocnú bublaninu. A tu je v celej svojej krásne :D


Okrem čerstvého alebo zamrazeného ovocia budete potrebovať:

4-6 vajec záleží od veľkosti nádoby
10 lyžíc kryštáľového cukru (záleží od toho koľko sladíte, ja dávam 6 lyžíc)
1 vanilkový cukor
12-18 lyžíc polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
1dl vlažnej vody
3/4 dl oleja (ja uprednostňujem olivový)
plech alebo keramická nádoba (osvedčilo sa použiťpapier na pečenie)


A veľmi rýchly postup, ak máte mixér, ak nie, šľahať sa dá aj s metličkou:
  • Najprv si vyšľahajte bielka do tuhého snehu. 
  • Do druhej nádoby si dajte žĺtka, ktoré vyšľahajte s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
  • Do vyšľahanej žĺtkovej zmeny potom pomaly, počas stáleho šľahania prilievajte vlažnú vodu a následne olej. 
  • Do ďalšej nádoby si nasypte múku a prášok do pečiva a  opatrne premiešajte.
  • A posledný krok. Do žĺtok opatrne primiešajte bielka a nakoniec múku. Vznikne vám lahulinké cesto, ktoré vylejte na plech (nezabudnite na papier na pečenie).
Dajte do predhriatej trúby na 180C a cca pol hodinku pečte, kým cesto nie je zlatisté. Pozor, kvôli prášku do pečiva neotvárajte trúbu skôr ako po 15 minútach, inak cesto padne.





A máme hotovo :D Príjemné maškrtenie želám


U nás sa do toho pustili a večer už veľa nezostalo :D