piatok 17. januára 2014

Hokkaido soup

Celý týždeň bol neskutočne uponáhľaný a stresujúci, ale konečne je tu piatok a s ním aj dostatok času si niečo dobré uvariť :) Opäť som zvolila niečo zdravé, nenáročné a dostatočne sýte, aby ste sa oblizovali až za ušami :D


Budete potrebovať:

väčšiu tekvicu hokkaido
3-4 mrkvy
veľkú cibuľu
chilli papričky alebo chilli korenie
800 ml zeleninového vývaru (vegetu)
soľ a mleté čierne korenie
(smotanu na šľahanie)

Tekvicu umyte, rozkrojte, vyberte semienka a aj s mrkvou nakrájajte na menšie kocky. V stredne veľkom hrnci orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu s chilli papričkou alebo chilli korením a potom pridajte nakrájané kocky tekvice a mrkvy. Trošku ich opečte a zalejte zeleninovým vývarom alebo vlažnou vodou ochutenou vegetou. Posolenú a okorenenú polievku nechajte variť 30 minút na miernom plameni.

Medzitým, kým budete, ako ja netrpezlivo vyčkávať, si môžete na panvici opražiť tekvicové semienka a na masle opiecť chlebík.

Po uvarení polievku rozmixujte a pred podávaním ju trošku ohrejte. Dochutiť si ju môžete smotanou a nakrájanou chilli papričkou/korením. Úplne nakoniec polievku posypte tekvicovými semienkami a opečeným chlebíkom.

Dobrú chuť :)