nedeľa 16. marca 2014

Fashion colors - spring 2014

Jar sa pomaly, ale iste blíži a s ňou aj nové módne farby. A keďže nemám v poslednej dobe veľa času obiehať obchody a moja zvedavosť je ako vždy neukojiteľná, rozhodla som si spraviť svoj osobný prieskum na nete a potom ho porovnať s realitou v Ba :D
Farby pre túto jar vybral PANTONE Color Institute’s opäť paletu desiatich nádherných farieb, ktoré inšpirujú interiérových dizajnérov, módnych návrhárov, kozmetický priemysel a priemyselný dizajn po celom svete. 
A tu ich máme ...


V tohtoročnom farebnom spektre vytvorenom pre ženy nájdeme dve modré farby, jednou z nich Placid Blue upokojujúca farba oblohy a jej protiklad výrazná Dazzling Blue.
Ďalšou protikladnou dvojicou sú Violet Tulip a Radiant Orchid, kde jedna je romantická- vintage a druhá odvážne dramatická a zároveň farba roku 2014.
V neutrálnej palete nájdeme niekoľko zaujímavých farieb ako je odtieň zelenej farby s názvom Hemlock, ktorá evokuje jarnú zeleň, ďalej šedú farbu Paloma, ktorá pôsobí veľmi príjemne alebo farbu piesku Sand.
Medzi teplejšie odtiene patria veľmi pekné farby ako je žiarivá farba korenia Cayenne, farby kvetov, trópov a slnečného svitu prinesie Freezia a nakoniec nám energiu do dňa dodá optimistická a sofistikovaná oranžová Celosia Orange.


 V mužskej farebnej palete nájdeme niekoľko odchyliek.
 
Pri lepšom preskúmaní rozdielov si všimnete, že mužské farby sú rovnaké s výnimkou troch farieb, ktoré sú o niečo tmavšie. Odlišnosti nájdeme pri oboch odtieňoch fialovej, a to v o niečo tmavšej fialovej Purple Haze a výraznej, až magickej, Magenta Purple. Treťou farbou je mužskejšie pôsobiaca zelená v odtieni s názvom Comfrey.

Čo poviete na tieto farby? Páčia sa vám? Videli ste ich už v obchodoch?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára